İçeriğe geç

Çekme Belgesi Olan Araç Alınır Mı

Çekme belgeli araç alınca ne olur?

Çekme izni olan araçların trafiğe yasal olarak girmesine izin verilmez ve çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, plaka sahibine para cezası uygulanır. Çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, bu durum lisans sahibinin trafik ceza puanlarına işlenir.

Trafikten Çekme Belgesi Nasıl Kaldırılır?

Çekme belgesinin iptali için öncelikle araçta oluşan hasar ve aracın yola devam etmesini engelleyecek arızalar giderilir. Geçici trafik sigortası yaptırılır. Muayene TÜVTÜRK’te yapılır ve araç tespit raporu alınır. Bu belge ruhsat yerine geçer.

Çekme belgeli araç satın aldım ne yapmalıyım?

Çekme izni olan bir araç satın aldıysanız ve aracı yola çıkarmak istiyorsanız, öncelikle aracınızın muayene iznini almalı ve araç üzerindeki tüm borçları ödemelisiniz. Daha sonra gerekli belgelerle noter tasdikli bir izin alarak aracınız için yeni bir tescil alabilirsiniz.

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar 2024?

Aracın çekme belgesi ile muayeneye getirilmesi için öncelikle muayene randevusu alınması gerekmektedir. Daha sonra trafik tescil müdürlüğüne başvuruda bulunulması ve Ek 33/A belgesinin alınması gerekmektedir. Belge alındıktan sonra araç 7 gün trafiğe çıkarılabilir. Araç için trafik izni alındıktan sonra araç muayeneye getirilebilir.

Çekme belgeli aracın masrafı ne kadar?

Araç muayene ücreti; Çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlarda ortalama maliyet 3.432 TL, çekme belgeli araçlarda 927 TL, çekme belgeli araçlarda 1.821 TL, çekme belgeli binek otomobiller, çekme belgeli minibüsler gibi araçlarda ise 2.432 TL’dir. Noter ücretleri ise ortalama 1.000-1.500 TL arasındadır.

Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?

Çekme belgesi için araç muayene ücretinde yapılan artışla birlikte traktör, motosiklet ve moped muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, pikap, özel amaçlı araç, arazi aracı, römork ve yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tanker muayene ücreti ise 928 TL’ye çıkarılacak. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.

Çekme belgeli aracın muayene borcu çıkar mı?

Çekme belgesi olan bir araç muayene borcu doğurur mu? Çekme belgesi olan araçlar vergi ve cezalar açısından borca ​​tabi değildir. Ancak araç çekme belgesinden önce muayene edilmediği için takip muayene borcu olup olmadığını netleştirmelisiniz.

Çekme belgesi kaç para 2024?

Araç trafikten çekilmeye uygunsa, daha önce trafik şubeleri aracılığıyla yapılabilen işlemler artık noter aracılığıyla da yapılabiliyor. Bunun için sadece 2024 yılında aracın çekilmesi için noter ücretini ödemeniz gerekiyor. Bu tutar yaklaşık 180 TL.

Çekme belgeli araç alırken nelere dikkat edilmeli?

Ancak, çekme sertifikalı bir araç satın almadan önce, aracın geçmişi, hasar durumu ve onarım kalitesi hakkında detaylı araştırma yapmak önemlidir. Ayrıca, bu tür araçların gelecekteki yeniden satış değeri ve sigortası/sigortası da dikkate alınmalıdır.

Çekme belgeli araç noter satışı olur mu?

Çekme belgesi olan araçların bu süreçte sürülmesine izin verilmez. Ancak çekme belgesi olan araçlar noter aracılığıyla alınıp satılabilir.

Çekme belgeli araçta değer kaybı olur mu?

Çekme ve/veya hurda sertifikası olan ve ciddi hasar geçmişi olan araçlarda hasar durumunda değer kaybı yaşanmaz. Aracınız bir kazaya karışırsa, haklarınızı kaybetmemek için en kısa sürede sigorta şirketine bir talepte bulunmalısınız.

Çekme belgeli araç kullanmanın cezası ne kadar?

2023 yılı güncel ceza tutarlarına göre, çekici ehliyeti ile yola çıkmanın cezası 4.064 TL’dir. 2023 yılı tüm trafik cezalarının fiyatlarını öğrenmek için “2023 yılı trafik cezaları ve ehliyet harçları ne kadar?” yazımıza tıklayabilirsiniz.

Çekme belgesi nasıl iptal edilir?

Araç sahibi notere gitmeden önce, son muayeneden sonra elinde bulunan tescil belgesini, araç sahibinin kimlik fotokopisini ve araç artık trafiğe çıktığı için trafik sigorta poliçesini yanında bulundurabilir ve noter aracılığıyla araç çekme senedini iptal ettirebilir.

Ek 33 A belgesi ücreti ne kadar 2024?

2024 yılı için çekici ruhsatı ücreti 265,90 TL’dir.

Çekme belgeli araç hangi muayeneye nasıl giderilir?

Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgesi ile aracınızı muayeneye götürmek için muayene tarihinden sonra trafik müdürlüğüne başvuruda bulunmanız ve Ek 33/A belgesini almanız gerekmektedir. Bu belge ile aracınızın 7 gün boyunca trafiğe çıkmasına izin verilir ve bu süre içerisinde aracınızı muayeneye götürebilirsiniz.

Çekme belgeli araç almak mantıklı mı?

Aracınızı uzun süre kullanmazsanız, kaza yaparsanız veya uzun bir yolculuğa çıkarsanız, çekme belgesi almanız sizin için faydalıdır. Çünkü çekme belgesi olan bir araç, bu belge geçerli olduğu sürece vergiden muaftır.

Çekme belgeli araç nelerden muaf olur?

Çekme belgesi bulunan araç, trafiğe çıkmadığı için tüm araç sahiplerinin ödemek zorunda olduğu taşıt vergisi ve zorunlu trafik sigortasından muaftır.

Çekme belgesi kaç para 2024?

Araç trafikten çekilmeye uygunsa, daha önce trafik şubeleri aracılığıyla yapılabilen işlemler artık noter aracılığıyla da yapılabiliyor. Bunun için sadece 2024 yılında aracın çekilmesi için noter ücretini ödemeniz gerekiyor. Bu tutar yaklaşık 180 TL.

Çekme belgeli aracın satışı nasıl olur?

Çekme belgeli satışlarda ilginç olan şey, araç sahibinin ilgili noter kurumuna doğrudan ulaşarak satış işlemlerini gerçekleştirmesidir. Bu işlem genellikle birkaç saat içinde tamamlanır. Çekme belgeli satış, trafik müdürlüğüne başvuruda bulunulması ve gerekli araç muayenesinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kapalı Escort