İçeriğe geç

Serbest Bagaj Taşıma Hakkı Nedir

Serbest bagaj hakkı ne demek?

Yolcunun kendi isteği veya isteği dışında bir alt sınıfa geçmesi durumunda bagajlar, üst sınıfın serbest bagaj hakkı çerçevesinde kabul edilir.

Uçak bagaj hakkı kaç kg 2024?

Yurtiçi uçuşlarda kargo bagaj hakları; Standart paket için bagaj limiti 20 kg, premium esnek paket için 25 kg’dır. Yurtdışı uçuşlarda kargo için serbest bagaj limitleri: Standart paketler için serbest bagaj hakkı 25 kg, esnek premium paketler için serbest bagaj hakkı 30 kg’dır. Bebekler için serbest bagaj hakkı 10 kilogramdır.

Kabin bagajı 8 kiloyu geçerse ne olur?

Özetlemek gerekirse, havayolları genellikle uçakta 8 kg’a kadar el bagajı kabul eder. Bu, bagajınız 8 kilodan fazlaysa, uçağın el bagajı kontuarında teslim etmeniz gerekebileceği anlamına gelir.

Ücretsiz bagaj hakkı kaç kg?

* Tüm havayollarında bir adet kargo bagajının ağırlığı 32 kg’ı geçmemelidir. 32 kg’dan fazla olan bagajlar en az 2 parçaya bölünmelidir. AJet iç hat uçuşlarında kargo için serbest bagaj hakkı; standart sınıf için 15 kg, extrajet sınıfı için 20 kg, conforjet sınıfı için 20 kg’dır.

Sırt çantası el bagajı sayılır mı?

Sırt çantaları genellikle el bagajı olarak kabul edilir. Küçük ve kişisel eşyalarınızı taşımanıza izin veren standartlara sahip sırt çantaları, havayolları tarafından el bagajı kategorisine dahil edilir.

Uçakta bagaj kilo sınırı geçerse kaç TL?

Yurt içi direkt uçuşlarda, Business Class, EcoFly, ExtraFly ve PrimeFly uçuş sınıflarının hepsinde kilogram başına 12 Türk Lirası fazla bagaj hakkı ödenmesi gerekmektedir. Yurt içi bağlantılı uçuşlarda ise kilogram başına 18 Türk Lirası fazla bagaj hakkı ödenmelidir.

Thy kabin bagajini tartıyor mu?

Economy Class’ta seyahat ediyorsanız, kabine alabileceğiniz el bagajının maksimum boyutu 23 x 40 x 55 cm ve ağırlığı 8 kg’dır. Ayrıca, 40 x 30 x 15 cm boyutlarında ve maksimum ağırlığı 4 kg olan bir kişisel eşya da alabilirsiniz.

Thy valiz hakkı kaç kg?

Parça konseptli uçuşlarınız için, Economy Class’ta parça başına ücretsiz bagaj hakkı 23 kg, Business Class’ta ise 32 kg’dır. Economy Class ve Business Class’ta ek bir parça bagaj hakkı 23 kg’dır.

El bagajında neler yasak?

El bagajında ​​taşınmaması gereken eşyalar: Sıvılar ve jeller, kesici ve delici aletler, yanıcı ve patlayıcı maddeler, spor ekipmanları, silahlar ve mühimmat, ilaçlar, büyük elektronik cihazlar. Daha fazlasını göster

Kabin bagajı 2 tane olabilir mi?

Uçuş sınıfına bağlı olarak el bagajının özel özellikleri: Business Class’ta seyahat eden bir kişi, her biri 8 kg ağırlığında 2 adet el bagajı taşıma hakkına sahiptir. Comfort Class ve Economy Class uçuşlarda, normal el bagajı limitleri geçerlidir. Yolcuların yalnızca 8 kg ağırlığında bir adet el bagajı taşımasına izin verilir.

Kabin boy valize ne konulmaz?

Uçakta yanıcı, kesici, delici, ezici veya zararlı nesneler, matkaplar vb. bulundurulmasına izin verilmez. Bagajınızı mutlaka kayıtlı bagaj yöntemiyle taşımalısınız. Orijinal ambalajı, reçetesi veya sağlık sertifikası olmayan ilaçlar el bagajında ​​taşınamaz.

Uçakta sırt çantası kaç kilo?

Yurtiçi uçuşlarda el bagajı ve ücretsiz bagaj hakkı konusunda herhangi bir değişiklik yoktur. Mevcut kurallarımız hala geçerlidir. Uçağa yalnızca 55*40*20 cm maksimum ebatta ve 8 kg ağırlığında bir adet el bagajı almanıza izin verilmektedir.

Uçakla giderken valize neler konulmaz?

Uçaklarda patlayıcı maddeler, bulaşıcı maddeler, yanıcı maddeler, güvenlik çantaları, oksitleyici maddeler, zehirli maddeler, savunma malzemeleri, dağcılık malzemeleri, depolama gazı, radyoaktif maddeler, manyetik maddeler, oksijen tüpleri ve silahların taşınması yasaktır.

Uçağa parfüm alınıyor mu?

Uçağa bindiğinizde el bagajınızda/çantanızda, her biri maksimum 100 mililitre kapasiteli 1 litrelik fermuarlı poşette sıvı, jel ve aerosol taşımanıza izin verilmektedir. Fermuarlı poşet olarak 1 litrelik fermuarlı soğutucu çanta (yaklaşık 20 cm x 20 cm) kullanabilirsiniz.

Uçakta yanımıza kaç çanta alabiliriz?

Neredeyse tüm havayollarının el bagajı için aynı kuralları vardır. Örneğin, Business Class’ta seyahat eden yolcuların 8 kg’dan ağır olmayan iki adet el bagajı taşımasına izin verilirken, Comfort Class ve Economy Class’ta seyahat eden yolcuların 8 kg ağırlığında bir adet el bagajı taşımasına izin verilir.

Thy 40 kg bagaj hakkı tek parça mı?

Bir adet bagajın ağırlığı 32 kg’ı geçmemelidir. Tek parça bagajınızın maksimum toplam genişliği, uzunluğu ve yüksekliği 158 cm’yi geçmemelidir. Satın alınan ek bagaj hakkı başka kişilere devredilemez. Türk Hava Yolları ve AJet web siteleri veya mobil kanallar üzerinden yapılan bagaj satın alımlarında %25’e varan indirim uygulanmaktadır.

Uçakta 2 kişi tek valiz olur mu?

Bir adet el bagajının ağırlığı aşağıdaki değerleri geçmemelidir: Birlikte seyahat eden ve her biri 20 kg serbest bagaj hakkına sahip 2 yolcu, bagajlarını birleştirerek, 30 kg’a kadar ağırlıkta 1 adet serbest bagaj alabilirler.

Otobüslerde ne kadar bagaj hakkı var?

Karayolu trafik yönetmeliğine göre yolcu başına bagaj taşıma kapasitesi 30 kg’dır. Yorgan, canlı hayvan, elektronik eşya vb. standart bagaj kategorisine girer. Bu geçerli değildir.

Uçakta kaç bagaj hakkımız var?

Yurt içi uçuşlarda bagaj hakkı 15 – 25 kg’dır. Yurt dışı uçuşlarda 20 ile 40 kg arasında değişmektedir. Bagajla seyahat edebilirsiniz. 6 kg el bagajı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kapalı Escort