İçeriğe geç

Aksi Halde Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Aksi halde yerine ne kullanılır?

Türkçede “else” ve “else” zarfları aynı anlamda kullanılır. Bu zarflar cümleye olumsuz bir koşul anlamı katar.

Aksine kelimesinin eş anlamlısı nedir?

tam tersine, tam tersine, tam tersine, tam tersine.

Eş anlamlılık ne demek?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlamı taşıyan kelimelere eşanlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine geçebilir.

Acemi kelimesinin eş anlamlısı ne demektir?

Novice kelimesinin eş anlamlıları şunlardır:- Beceriksiz, olgunlaşmamış, bilgisiz, acemi, cholpa, kaba, ilkel, deneyimsiz ve çekingen. Bu kelimeler bir cümlede novice kelimesi yerine kullanılabilir.

Aksi davranmak ne demek?

Sürekli olumsuz davranan, her şeye karşı çıkan, huysuzlaşan kişi genellikle “zıt” sıfatıyla tanımlanır.

Hareket yerine ne kullanılır?

Bu eş anlamlılardan biri olan hareket; eylem, canlılık, devinim, fiil, davranış, herhangi bir etkinlik gösterme durumu, çalışkanlık ve kinetik gibi isimlerle de anılır.

Aksine yerine ne kullanılır?

bağ. İki zıtlık veya karşıtlık içinde olan cümleleri birbirine bağlayan bir kelimedir, “aksine, aksine” anlamına gelir, oysa, ancak. bağ. Ancak (-ki ekiyle formüle edilir) o zaman, sonra.

Aksine ne demek TDK?

“Zıt” kelimesi hem eşanlamlı hem de karşıt olarak Türk Dil Kurumu’nda kendine özgü bir ifade biçimine sahiptir. Yani herhangi bir olayı, zıttının meydana geldiği bir durum olarak tanımlamak mümkündür. Bu nedenle, bir olay meydana geldiğinde, o olayın zıttının meydana geldiğini ifade etmek için bir cümlede kullanılır.

Tam aksine ne demek?

Kubbealtı Sözlüğü zf. (Aks+i+n+e, Ar. ‘aks’tan iyelik ve yönelme eklerinin oluşumuyla) Tam tersine, tam tersine: Acem Ali’nin teninde bir tazelik vardı (Ahmed Midhat Efendi). Hiç yorgun değilim, tam tersine, bütün gece trende uyudum (Sait Fâik).

Eş anlamlısı olan kelimeler nelerdir?

Türkçedeki eş anlamlılardan biri çoğunlukla yabancı kökenlidir. Değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-fakir, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, alet-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

Eş anlamın diğer adı nedir?

Dilbilimsel araştırmalarda “eş anlamlı, eşanlamlı, eşanlamlı, alternatif, eşanlamlı” terimleriyle yanıtlanan eşanlamlılığın tanımı genellikle sözcüksel bağlamda gerçekleşir.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt anlamlılar listesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Sitane ne demek?

Bir tarikatın veya tarikatın bir kolunun merkezi olan büyük localara verilen adlardan biri. Farsçada “kapı eşiği, kapı dibi, eşiğin yanı” anlamına gelen âstan kelimesinden türemiştir ve Türkçede âstâne veya âsitâne olarak telaffuz edilir.

Düşman eş anlamlısı nedir?

Birbirleriyle savaşan insanlara düşman denir. “Opponent” kelimesinin eş anlamlıları rival, adversary, foe, vb.’dir.26 Mayıs 2021Birbirleriyle savaşan insanlara düşman denir. “Opponent” kelimesinin eş anlamlıları rival, adversary, foe, vb.’dir.

Bin eş sesli midir?

“Thousand” kelimesi bir eşseslidir ve görünüşe göre sıklıkla kullanılır. Çünkü günlük hayatta birçok kelimeyle karşılaşma olasılığı vardır. Eşsesli kelime bin bunlardan biri olarak bilinir. Kelimenin eşseslisi, aynı yazıldığında iki farklı anlama geldiği anlamına gelir.

Durup dururken yerine ne kullanılır?

ani, bedaheten, fucceten, nagehan, vehleten: “Zehra’nın bu ani ölümü bütün felaketlerin sebebidir…”

Özellikle yerine ne kullanılabilir?

Kelimenin eş anlamlıları Özellikle: Consideration, özellik anlamına gelir. Kelimenin başına yerleştirilen “ba”, -le -la ekini ifade eder. Bahusus kelimesi daha çok Farsça ve Osmanlı Türkçesi metinlerinde kullanılır. İlla kelimesi vurgulanmak istenen kelimelerin başına yerleştirilir.

Şimdilik yerine ne kullanılır?

Şimdilik… şu andan itibaren veya bundan sonra, şu andan itibaren demektir. 27 Temmuz 2020Şimdilik… şu andan itibaren veya bundan sonra, şu andan itibaren demektir.

Etki yerine ne kullanılabilir?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında ise “etki” sözcüğünün “etki” sözcüğünün eş anlamlısı olduğu görülmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kapalı Escort