Taşucu neyi meşhur?
Taşucu Atatürk Evi Müzesi, Taşucu Liman Kalesi, Tokmar Kalesi ve Taşucu Arslan Eyce Amfera Kalesi büyük bir keyifle gezebileceğiniz ve zengin tarihi dokusuna hayran kalacağınız tarihi yerlerden birkaçıdır.
Tasucunda ne yapılır?
Tarihe meraklı olanlar bölgenin kiliselerini, müzelerini, kalelerini ve tarihi ve turistik çarşılarını ziyaret edebilirler. Güzel denizin tadını çıkarmak isteyenler güneşlenebilir, yüzebilir, su sporları yapabilir, tekne turlarına çıkabilir ve eşsiz kum ve plaj alanlarında kamp yapabilirler.
Silifkenin neyi meşhur?
Bunlardan en önemlileri: yüksük (halka) çorbası, batik, arabaşı, ulubu ve keşkek’tir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerindendir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır. Yöre köylülerine ve damak tadını bilenlere göre en iyi ayran “Yayık Ayran”dır.
Taşucunun denizi nasıl?
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Boğsak Koyu ve Boğsak Adası, Akdeniz bölgesinin eşsiz mavisinin yemyeşil tepelere ve ağaçlara yaslandığı doğa harikasıdır. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için ideal bir alandır. Plajın denizi sığ, dalgasız ve temizdir.
Tasucu’nun nüfusu kaç?
2023 yılı verilerine göre: 17.
Mersin Taşucu ne kadar sürüyor?
Mersin’den Taşucu’na otobüs yolculuğu yaklaşık 1 saat 49 dakika sürmektedir.
Silifke nereye bağlıdır?
İLÇENİN KONUMU Silifke, Toros Dağları’nın eteklerinde, Göksu Nehri’nin her iki yakasında yer almaktadır. Güneydoğu Anadolu, Doğu ve Batı Akdeniz ve Orta ve Batı Anadolu’yu birbirine bağlayan devlet karayolu ağının kavşağında olup, Mersin il merkezine 80 km uzaklıktadır.
Mersin’in meşhur yiyeceği nedir?
Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey doğal olarak Tantuni’dir. Şehrinizde Mersin Tantuni adıyla faaliyet gösteren birçok Tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Tantuni, ünü sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yayılmış bir lezzettir. Porsiyonlar halinde, ekmek arasında veya dürüm olarak tüketilir.
Silifkenin yoğurdu nerede yenir?
Silifke yoğurdu Yoğurtçu Zekeriya’da yenir. Her platformda meşhur yoğurdunu titizlikle tanıtan ve lezzetiyle misafirlerini büyüleyen dünyanın yoğurt merkezi olan meşhur yoğurdumuz Silifke, Yoğurtçu Zekeriya’dan Yerel Lezzet Marka Ödülü’nü aldı.
Silifke’de nerede denize girilir?
Silifke’de Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girebilirsiniz.
Taşucu Plajı ücretli mi?
Taşucu İncekum Plajı’nı ziyaret etmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Üstelik yılın herhangi bir günü ve günün herhangi bir saatinde ziyaret edebilirsiniz.
Mersin Kızkalesi Denizi Nasıl?
Mersin’in simgesi olan bu kalenin tam karşısında Kızkalesi halk plajı bulunmaktadır. Denizi berrak, temiz ve kumlu olduğu için yerli ve yabancı birçok turisti kendine çekmektedir. Bu turkuaz deniz sığ yapısı nedeniyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilmektedir.
Mersin Susanoğlu Denizi nasıl?
Susanoğlu Plajı Türkiye’nin en temiz plajlarından biridir. Denizi de çok temiz ve berraktır. Susanoğlu Plajı’ndaki deniz sığdır ve herkes, hatta yeni başlayanlar bile burada rahatça yüzebilir. Susanoğlu Plajı’nın kumu ince taneli ve altın sarısıdır.