Sınıf yönetiminde istenmeyen davranışlar nelerdir?
1. Uygun olmayan sınıf davranışları (sınıfta sürekli konuşma, kavga etme, küfür etme, bağırma, tartışma, sınıfta dolaşma, utangaç davranışlar vb.) 2. Zayıf ya da yetersiz beceriler (verilen sorumlulukları yerine getirmeme, dikkat dağınıklığı, yönergelere uymama ya da dersi dinlememe vb.)
Sınıfta sıklıkla görülen sorunlu öğrenci davranışları nelerdir?
Yapılan bu araştırmaların sonuçlarına göre ilköğretimde en çok karşılaşılan istenmeyen öğrenci davranışları arasında derse karşı ilgisizlik, arkadaşını şikâyet etme, izinsiz konuşma, derste başka şeylerle uğraşma gibi davranışların yer aldığı görülmektedir.
Sınıfta öğrenci davranışlarını etkileyen faktörler nelerdir?
Öğrenci davranışlarına etki eden sınıf içi etmenler; sınıfın fiziksel yapısı ve sosyo-psikolojik ortam, eğitim programı ve öğretim yöntemleri, öğrenci özellikleri, öğretmen davranışları ve özellikleri olarak sıralanabilir.
5 İstenmeyen davranışların değiştirilmesine yönelik stratejiler nelerdir?
İstenmeyen davranışların oluşmasına göre farklı stratejiler kullanılır. Bunlar, sorun davranışı gözlemlemek, pekiştireç vermek, istenmeyen davranışı söndürmek, öğrencilerle anlaşmak, yaklaşık istendik davranışları kabul etmek ve derse dönmektir.
Okulda ve sınıfta olumsuz davranışlar nelerdir?
Örneğin; sınıfa geç gelmek, sınıfa gürültüyle girmek, başkalarına bağırmak, üzerine yürümek, tartaklamak, tehdit etmek, saldırmak; haşin davranmak; arkadaşlarına hükmetmek; zorbalık yapmak; makul eleştirilere düşmanca tepki göstermek; kırıcı ve küfürlü konuşmak, sözle taciz etme, arkadaşlarına sahte ithamlar yöneltmek, …
Sınıf yönetimini etkileyen etkenler nelerdir?
Sınıf yönetimini etkileyen okul yönetim ve eğitim durumları ile öğretmen eğitimini kapsayan etkenlerdir.Bunlar;1- Okul yönetiminin yapı ve işleyişi.2- Öğretmen nitelik ve eğitimi.3- Öğretmenin okul amaç ve değerlerine bağlılığı4- Kontrolü kaybetme korkusu.5- Dersin işlenişi.
Sınıf ortamında ortaya çıkan yaygın problem davranışı nelerdir?
Örneğin, uygun olmayan sınıf içi davranışlar denilen, söz almadan konuşma, kavga, ağız dalaşı, yerinden ka1karak sınıfta dolaşmak, sınıftaki etkinliklere katılmama, yaşına uygun olmayan bebeksi davranışlar, bu kategoride yer alan davranışlardır (Özyürek, 1998).
Derse geç gelen öğrenciye nasıl davranılmalı?
Geç kalan öğrenciler, ilgili Müdür Yardımcısına mazeretlerini bildirerek geç kağıdı alır ve sınıflarına girerler. Velisi tarafından okula bırakılan öğrencilerin de okul başlama saatinde sınıfta bulunmaları gerekir.
Okullarda disiplin sorunlarının artmasının nedeni nedir?
Hoşgörüsüzlük, sevgisizlik, güvensizlik, saldırganlık, kendini ifade edememe kaygısı, anlaşıldığını hissedeme, kendini değersiz göreme gibi faktörler de öğrenci kaynaklı disiplin sorunlarının nedenleri olarak sayılabilir.
Sınıfta iletişimi engelleyen faktörler nelerdir?
İletişim engelleri nelerdir? Sınıf yönetiminde iletişim engelleri, öğretmen ile öğrenciler arasında yaşanan iletişim kopuklukları ve anlaşmazlıklar olarak tanımlanabilir. Bu engeller, dikkat eksikliği, önyargılar, fiziksel engeller ve dil yetersizliği gibi faktörlerle ortaya çıkmaktadır.
İstenmeyen öğrenci davranışlarının altında yatan nedenler neler olabilir?
Beşdok (2007) ve İra (2014), istenmeyen öğrenci davranışlarının nedenlerini (i)sınıfın fiziksel yapısı ve donanımından, (ii)öğretmenden, (iii)öğrenciden ve (iv)eğitim programı ve öğretim yönteminden kaynaklanan nedenler olmak üzere dört gruba ayırmaktadır.
Öğrenci davranışlarının kodlanması nedir?
3. Dersteki Öğrenci Davranışlarının Kodlanması: Bu teknikte UÖ, öğrencilerin dersle ne kadar ilgilendiklerinin, konuşan, dersin huzurunu bozan öğrencilerin belirlenmesine yönelik veriler toplar, notlar alır.
Sınıfta davranış bozukluğu olan çocuğa nasıl davranmalı?
Olumsuz davranış ortaya çıktığı durumlarda çocuğun dikkati olumlu bir etkinliğe yönlendirilmelidir. Çocuğun davranışlarına şiddetle karşılık verilmemelidir. Davranışla ilgili olay anında değil sakinken konuşulmalıdır, Çocuğa alabileceği sorumluluklar verilmeli, başarma duygusu yaşatılmalıdır.
Sınıfta istenmeyen öğrenci davranışları nelerdir?
İstenmeyen öğrenci davranışlarının başında istismar etme, başkalarını rahatsız etme, derste dikkatsiz olma, dersi dinlememe, sınıfta konuşma, ders dışı işlerle uğraşma, arkadaşlarını engelleme, arkadaşlarına veya öğretmenlerine kaba ve saygısız davranma, okula zarar verme gibi davranışlar gelmektedir (Çankaya ve …
İstenmeyen davranış sergileyen çocuğa nasıl bir yol izlenmeli?
Çocuğunuz olumsuz davranış sergilediğinde kısa bir süre için çocuğunuza ilgi göstermeyi bırakın. Onunla tartışmaya girmeyin, konuşmayın veya onu azarlamayın. Başınızı çevirin ve onunla göz göze gelmekten kaçının. Tutum ve davranışınızda, yüz ifadenizde kızgınlık belirtisi göstermeyin.
Çocuklarda istenmeyen davranışlar nelerdir?
Genellikle çocuklarda sık gördüğümüz davranış bozuklukları arasında hırçınlık, sinirlilik, saldırganlık, sürekli ağlayarak isteklerini yaptırma, inatçılık, yalan söyleme, alt ıslatma, dışkı kaçırma, yeme bozukluğu, karşı gelme, uyku bozukluğu gibi problemler vardır.
Öğretmen sınıf içinde istenmeyen bir davranışla karşılaştığında ilk önce aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
54- bir öğretmen öğrencilerinin başarısızlıklarını kınamak ve onlara hoş olmayan sıfatlar yakıştırmaktan kaçınmalı, olumlu davranışları ön plana çıkarmalıdır. Ayrıca sınıf içinde ders düzenini bozacak davranışlarla karşılaştığında sakin olmalı ve davranışın olumlu hale dönüşmesi için çalışmalıdır.
Olumsuz davranışlar nelerdir?
Olumsuz davranışlar, bireylerin kendilerine ve çevrelerine zarar veren tutum ve davranışlardır. Örnek olarak aşırı kıskançlık, sürekli tembellik ve depresif tavırlar gösterilebilir. Bu tür davranışlar, sosyal ilişkilerimizi ve duygusal dengemizi bozar ve sonuç olarak mutsuzluk ve huzursuzluk yaşamamıza neden olur.
Öğretmen sınıfta istenmeyen davranışların sıkça görülmesi durumunda öncelikle ne yapmalıdır?
Bazı sorun davranışların boyutları, öğretmenin üstesinden gelemeyeceği kadar büyük olabilir. Öğretmen sınıf içinde sıkıntı yaratan, eğitim öğretimi engelleyen davranışlarla baş edemediği durumlarda okul yönetimi ve rehberlik servisi, aile veya bir uzmandan sorunun çözümü için yardım isteyebilir.